Svet-Stranek.cz
Osobní stránka na adrese: bubutvoreni.osobni-stranka.cz
Osobní stránka

Lepení ubrousků na textil:Osobní stránka na adrese: bubutvoreni.osobni-stranka.cz

Lepení ubrousků na textil

Jak už jsem v úvodu podotkla, ubrousky se dají lepit v podstatě na jakýkoli materiál. Na této stánce vám chci ukázat a popsat lepení ubrousku na textil.
1/ potřebujete speciální lepidlo pro lepení ubrousku na textil - např. zn. Nerchau, štětec na nanášení lepidla, pergamenový nebo pečicí papír /stačí vel. 20 x 20 cm/, žehlička na zafixování obrázku
2/ na textilní podklad naneste vrstvu lepidla, přiložte třetí tištěnou vrstvu ubrousku a poté přejeďte celý obrázek ještě jednou důkladně lepidlem
3/ nechte pořádně zaschnout /u některých lepidel až 24 hod/ a poté obrázek z rubu zažehlujte žehličkou na stupeň bavlna /vypněte si napařování/. Já ještě obrázek přežehluji z vrchní strany přes pergamen nebo peč. papír. Fixujeme až 5 minut.
Malá pozn.: pokud použijete obyčejnou žehličku - je dobré si napřed vyzkoušet teplotu, aby se vám obrázek nepřipálil /respektive to lepidlo/.
4/ Hotový výrobek lze prát v pračce na program ruční praní nebo jen v ruce. Když se stane, že se kousek motivu jakoby odlepí, dá se opravit.

Přeji hodně úspěchů při práci a radost z vytvořeného díla. Na mých obrázcích uvidíte ušité tašky, pytlíky na bylinky a polštáře, které jsem chystala na vánoční jarmark. Snad se budou líbit i vám. Přeji příjemné pokoukáníčko.
návštěvníků stránky
celkem120 858
tento týden28
dnes14